Stop din hoste!

En lille hoste guide – Udryd din hoste

Er du en af mange, som døjer rigtig meget med en kronisk hoste? Er du en af dem, som hoster hele tiden og det vil bare ikke gå væk? Så kan du her, finde små tricks og ideer til at komme af med din hoste.

hostende mand

Der er mange situationer, hvor det ikke er rart at sidde og hoste sin hals i småstykker. Alle kender den typiske eksamenssituation, hvor der er helt stille i lokalet og du bare må hoste, selvom du gør alt hvad du kan for at holde det tilbage. Det er blot en af mange situationer, hvor man har forbandet sin irriterende hoste langt væk. Hvis du kan nikke genkende til disse situationer, så kan du tage det helt roligt, for du er ikke alene.

Hvad kan jeg selv gøre?

Den bedste og naturlige måde at forebygge hoste, og sygdom generelt, har vi nævnt før. Men nu for du lige hele smøren endnu engang. Hvis du lever en meget usund livsstil, så er det første du burde gøre, at spise mere varieret og dyrke noget mere motion. Det kan være svært at lægge sin livsstil om, men det er simpelthen noget af det bedste du kan gøre for dig selv.

Tør hoste

Tør hoste kommer ofte lige når du skal til at i seng, og kan påvirke din nattesøvn, hvilket på sigt kan være utrolig udmattende.

Du kan nemt købe et hostelindrende middel på det lokale apotek, men du må ikke købe et slimløsende middel, da det ikke er problemet ved tør hoste. Fordi det er værst om natten, kan det være en god idé at vælge et hostemiddel, der indeholder antihistamin. Antihistamin har ikke bare en hostestillende effekt, men virker også beroligende i 4-8 timer og gør det lettere at få en god nats søvn. Det er 2 fluer med et smæk.

Du kan også købe nogle tabletter kaldet Noskapin, som hjælper ved at hæmme hosterefleksen.

Slim i halsen og hoste

Slim i hals og lunger er et symptom på, at der er fremmedlegemer eller irritation i lungerne. og man hoster helt naturligt for at rense sine lunger. Det første step til at fjerne en slimet hoste er helt sikkert at stoppe med at ryge, hvis man ryger. Rygning nedsætter din lungers evne til at rense sig selv og bidrager ikke med noget som helst positivt.
Drik vand. Som med så mange andre sygdomme og et generelt godt helbred, er det bare vigtig at få rigeligt med væske. Men vand kan også være med til, at opløse en del af den slim man har i halsen.
Sov med hovedet hævet. Hvis din hoste forstyrrer din søvn, hjælper det at sove med hovedet hævet. Det sørger for at slimet, i højere grad, holder sig nede i lungerne i løbet af natten.
Antibiotika. Hvis din hoste skyldes infektion og er virkelig slem, bør du tage til din læge og få kikket på det. Hvis det er nødvendigt, får du en recept til penicillin.

Alle bliver ramt af hoste i nu og næ

Vi rammes alle sammen af en eller anden form for hoste af og til, så der er absolut ingen grund til panik. Vær tålmodig og se tiden an, inden du spilder din tid på hostemedicin og læge besøg. Men ved længerevarende hoste anbefales det at du kontakter din læge, inden du begynder at selvmedicinere.

Selvom der findes mange utrolig gode midler, som du kan få i håndkøb. Så bruger alt for mange desværre en hulens masse medicin, som de slet ikke har brug for. Stort set alt medicin har milde former for bivirkninger, som du kan være foruden, hvis du laver lidt reseach.