Kom forkølelsen til livs!

Tips til at holde forkølelsen for døren

Lider du af kronisk forkølelse, eller får du bare den trælse halvårlige forkølelse, som altid kommer når du bare ikke har tid? Bare rolig der er hjælp at hente. Rigtig mange tager bare den forkølelse, som de ved kommer, med hård hånd. Det er jo ikke værre end en uge eller 2 med lidt hoste og drypende næse. Det er også en meget fin holdning at have, men mange har en hverdag, hvor en forkølelse simpelthen sætter en dæmper for det hele. Fx så er kokke, bager, slagtere og sælgere for den sags skyld, meget hæmmet på deres arbejde, hvis de hverver sig en forkølelse.

Pige der puster næse
Kender du følelsen? at man ikke værdsatte sin tid som rask, når man er snot forkølet.

Hvordan du forebygger forkølelse

I dagens Danmark er det faktisk utrolig nemt og forholdsvis billigt at tage kæmpen op mod forkølelsen. I denne artikel vil vi komme ind på 2 forebyggende metoder, som styrker dit immunforsvar. Disse metoder kan nemt implementeres i din hverdag. Du kan vælger at bruge 1 metode, eller dem begge 2, hvis du for alt i verden bare ikke ville have snotnæse.

  1. Influenzavaccination

Få dig en årlig influenzavaccination, som virkelig giver dig et forspring. Det anbefales at man får vaccinationen 1 gang om året, i omkring oktober måned. Prisen ligger lige omkring 150-200 kr. hvis du ikke er med i en gratis ordning. Og at sætte en halv time af til et lægebesøg, burde ikke være en umulig opgave. Der findes en del myter om disse vacciner, som siger at de kan gøre dig syg. Det er heldigvis en myte, som du kan læse mere om her 10 myter om influenza og forkølelse.
Dette ser vi som den nemme løsning, som ikke kræver nogen særlig indsats, men virkelig hjælper.

2. Styrke immuneforsvaret

Ja det er nemmere sagt end gjort, men hvis du følger nogle helt generelle livsstils regler, så er det ikke så svært. Spis varieret og dyrk motion dagligt. Men der er jo selvfølgelig også dem, som er født med et svagt immunforsvar. Der er et kæmpe marked for vitaminpiller og produkter, som kan være med til at give dit immunforsvar et boost. Men husk, aldrig at købe det første og det bedste. Lav din research inden du bestiller noget på nettet.

Det var de 2 råd, som du kan prøve at implementere i dit forsøg på at komme dine forkølelser til livs. Bare fordi de virker for andre, kan det være at der skal noget helt tredje til for at hjælpe dig. Men finder man aldrig ud af, hvis man ikke prøver sig frem og tester forskellige metoder.

Forkølelse smitter

Undgå smitte med forkølelse

Forkølelse smitter, og det smitter meget desværre. Omkring 50 % af alle, som smittes af virus, bliver syge.  Du smitter mest i døgnet før sygdommen bryder ud. Det er derfor faktisk ikke nødvendigt at blive hjemme med en forkølelse der allerede er brudt ud. Langt størstedelen kan stadig klare deres arbejde, men med nedsat arbejdsevne i den uges tid det typisk tager at blive rask igen. Husk at du oftest smitter gennem hånd til hånd kontakt, undgå derfor alt for meget kropskontakt med andre. Generelt er håndhygiejne vigtigt i forkølelsessæsonen for at undgå smitte, så husk nu at vaske dine hænder, ofte!