Skæl og skæleksem hører fortiden til

Ja du læste rigtigt, der findes hjælp til dig som døjer med hovedbundsproblemer såsom skæl og skæleksem. Især skæl i hovedbunden er et problem, som er svært at få professionelt hjælp til at komme over. Hvis man tog fat i sin læge og fortalte ham/hende at man døjede med hvide flager i hårbunden, ville man bare få at vide, at man burde bruge Head And Shoulder Anti-Dandruff.

Skæl under mikroskop
Her ses et stykke skæl under mikroskop.

Det man burde gøre, og som mange allerede gør, er at søge hjælp på internettet. Men internettet kan være et forvirrende sted, hvis man ikke er vant til at begå sig på The World Wide Web. Der er et hav af forskellige forum om hovedbunden, flere hundrede webshops, som sælger vidunder produkter mod skæl. Det kan derfor være svært at vurdere hvilke hjemmesider, der er troværdige og hvilke skælprodukter man bør investere i.

Vi har her på Global-CSR.dk kigget flere hundrede hjemmesider igennem for råd og vejledning, og kommet frem til en fantastisk side. Her finder du alt hvad du behøver at vide om skæl i hovedbunden og hvilke produkter man kan bruge for at stoppe udviklingen af skæl. Samtidig har de også lavet en kæmpe guide til mennesker, som døjer med skæleksem og hårtab. Kig ind på hovedbunden.dk og bliv klogere på dine udfordringer i hårbunden.

Jeg har prøvet alt og intet virker

 

Hvis du er en af dem, som hele livet har døjet med et eller flere problemer i hovedbunden, og intet har nogensinde virket, kan det være en ide at søge lægehjælp. Men inden du tager ned til lægen bør du forberede dig. Find et stykke papir og skriv alt ned, som lægen kunne finde på at spørge om. Hvor lang tid har du døjet med skæl? Hvilke produkter har du prøvet? Er det værre i perioder? Din læge vil sætte pris på, at du ikke møder tomhændet op, og kan hjælpe med at stille den rigtige diagnose.

Når det så er sagt, så rammes nogle mennesker af skæl eller skæleksem i så hård en grad, at det kan værre svært at forbedre, eller forebygge. I disse tilfælde er det nødvendigt med recept medicin og shampooer, som kun kan fås efter en samtale med sin doktor.

Prøv en sundere livsstil

Selvom det lyder hårdt, så kan en omlægning af kostplan og daglig motion være en væsentlig faktor på sundheden af din hårbund, såvel som dit helbred generelt. Prøv at spise mere varieret, drik minimum 2-3 liter vand om dagen, og eventuelt tage cyklen på arbejdet. Du vil blive overrasket over hvor positivt, at det vil påvirker din psyke og krop. Du vil få mere energi, blive lykkeligere og samtidig få en pænere figur. Men det er selvfølgelig altid lettere sagt end gjort. Men man skal bare lige over starten, det bliver uden tvivler nemmere med tiden.

Skæl og hovedbundsproblemer er ofte et emne, som er svært at tale åbent om, derfor håber vi at i, vores kære læsere vil kommentere med jeres input og oplevelser. Vi må stå sammen om at gøre skæl mere diskuteret emne og knap så tabubelagt, som det altid har været.